Mahire Teyze’nin Muhallebisi

 

Bu muhallebiyi ben pek severim. Hani belki çoğunuzun klasikleri vardır. Yemek,  tatlı ya da herhangi bir şey. İşte bizim Mahire Teyze’nin klasiklerinden biri bu sade muhallebi. Her bayram ona gittiğimizde bize muhallebi ve şekerpare ikram eder. Zaten becerikli ve tertemiz bir hanım. Onun elinden yaptıklarını yemek apayrı bir keyif oluyor. Ama ben onun muhallebisini şekerpareye tercih ediyorum. İnanın onun tadı da diğeri gibi leziz. Benim sütlü tatlılara karşı bir zaafım olduğundan favorim hep bu sade muhallebi oluyor.

Deneyin derim. Biz çok severek yiyoruz. En çokta bizim küçük bey seviyor. Bir kaseye bana mısın demiyor. Siz dilerseniz içine mevsim meyvelerinden de katabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1 paket pirinç unu
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su (pirinç ununu ıslatmak için)

Yapılışı

  1. Sütü büyük bir tencereye boşaltın. İçine şekeri ekleyin.
  2. Ayrı bir kapta pirinç ununu 3  su bardağı suyla sulandırın. Boza kıvamından daha cıvık olacak.
  3. Sütü ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başlayınca sulandırdığınız pirinç ununu ve unu sütün içine azar azar dökün. Bu arada çırpma teliyle sürekli karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp  2-3 dk daha karıştırın ve kapatın. Sıcakken kaselere doldurun. Soğuk olarak tarçınla servis yapın.

4 thoughts on “Mahire Teyze’nin Muhallebisi

  1. merhabalar
    bende muhallebiye bayılırım, tarifinizi denemek istiyorum ancak un miktarı yok. kıvam için önemli unsur tabi 🙂 çok hoş bir site, başarılarınızın devamını dilerim…

  2. Merhabalar Selda Hanım,

    Muhallebide un kullanılmıyor, pirinç unu var sadece.
    Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

    Sevgiler

  3. Merhaba,

    Geç cevap verdiğim için lütfen kusura bakmayın. Bu aralar sitemle pek ilgilenemiyorum:( Pirinç unu 250 gramlık paketlerde olandan. Malzemeyi yarıya indirip yarım ölçü de yapabilirsiniz.

    Sevgiler

Bir cevap yazın